Elismerés a legjobbaknak

2023.02.28. 17:00

Veszprém vármegyei az év iparbiztonsági tisztje

Évértékelő állománygyűlésen vehették át elismerésüket az ország legjobbjai február 27-én Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában - olvasható a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Vida Sándorné Balog Katalin tűzoltó alezredes a kitüntetéssel

Fotó: Szőke Péter BM OKF

Mint írják, az elmúlt évet értékelő és az idei év feladatait megszabó állománygyűlésen elhangzott, a katasztrófavédelem kiválóan teljesítette feladatát. Veszprém vármegye büszkélkedhet az év tisztje kitüntetettel iparbiztonsági kategóriában.

Az évértékelő és feladat-meghatározó állománygyűlés dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató prezentációjával kezdődött. A főigazgató összefoglalta az elmúlt év legfontosabb eseményeit, legjelentősebb fejlesztéseit és kiugró eredményeit. Mint elmondta, a katasztrófavédelem teljesítette vállalt küldetését, fejlesztette eszközparkját, infrastruktúráját, laktanyák épültek, korszerűsödtek, és a legszélsőségesebb viszonyok között is helytállt az állomány. A főigazgató megköszönte a társszervek elmúlt évi támogatását, majd a közelmúlt eseményei kapcsán külön köszönetét fejezte ki a HUNOR Mentőszervezet törökországi helytállásért. 

Ezek után elismerések átadása következett, amelyeket dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár és Góra Zoltán főigazgató adott át a legkiválóbbaknak. 

A dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója által adományozott az Év tisztje címet iparbiztonsági kategóriában Vida Sándorné Balog Katalin tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője kapta. 

Az elismerések átadása után Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár méltatta a katasztrófavédelem elmúlt évben végzett tevékenységét, kitérve a Covid-járványt követő háborús helyzetre és a gazdasági nehézségekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!