Szabálysértés

2023.03.10. 18:00

Nem volt megfelelő az autó műszaki állapota, a rendőrök előállították a pápai sofőrt (videó)

A pápai rendőrök pénzbírsággal sújtották és a járművezetéstől is eltiltották a szabálysértő helyi lakost.

Forrás: police.hu

A járőrök 2023. március 9-én délelőtt Pápán igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 26 éves helyi lakost. Az intézkedés alkalmával megállapították, hogy az autó szélvédőjén nem volt elhelyezve a kötelezően előírt regisztrációs matrica és azt a járművezető nem is tartotta magánál, továbbá az első gumiabroncsok kopottak voltak, a csomagtér ajtajából hiányzott az üveg, a féklámpa nem működött, valamint a jármű karosszériaelemei több helyen sérültek, hiányosak voltak. 

Az egyenruhások a sofőrt előállították, majd gyorsított szabálysértési eljárás keretében – közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, valamint érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés szabálysértés elkövetése miatt – pénzbírságot szabtak ki vele szemben és 8 hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A Pápai Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzései során kiemelt figyelmet fordít a nem megfelelő műszaki állapotú gépjárművek kiszűrésére, és a szabálysértőkkel szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szab ki, illetve indokolt esetben járművezetéstől eltiltás szankciót is alkalmaz - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!