Betöréssorozat felderítését segítette

2023.04.28. 19:00

Az év zirci rendőrét a szíve mindig visszahúzza az egyenruhához

A város közbiztonsága érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a 2022. év Zirc Város Rendőre díjat adományozta Poltné Szakács Anett törzszászlósnak.

Kelemen Gábor

Poltné Szakács Anett

Forrás: Kelemen Gábor

Poltné Szakács Anettet méltatásában példaként állították, mivel feladatait mintaszerűen hajtja végre, alapos, szakmai fejlődése érdekében pedig folyamatosan képezi magát. Az elmúlt évben a köz- és közlekedésbiztonság fenntartásával foglalkozott, főleg Zircen, kiemelkedő eredménnyel, jelentősen hozzájárult a lakosság biztonságérzetének megőrzéséhez.

– Nem volt gyerekkori álmom, hogy rendőr legyek, egy nyílt nap alkalmával tetszett meg ez a hivatás – mondta el a kitüntetett törzszászlós több mint húsz éve tartó rendőri pályafutása kezdete kapcsán. Segítés – neki ez a legfontosabb, ez vezérli. Szinte minden korosztályra hatással van munkája: iskolarendőrként a gyermekeket oktatja, neveli és sikeresek közterületi intézkedései.

Beszélt arról, hogy körzeti megbízottként megfelelő kapcsolatrendszert tudott kialakítani a társszervekkel, a lakossággal – ezt is figyelembe vették elismerésekor. Ennek köszönhetően több esetben hozzájárult bűnügyi felderítésekhez munkájával, sőt, egy egész betöréssorozat lefülelését segítette információival.

A gyerekeket olyan ismeretekhez segíti hozzá, amelyeknek hasznát veszik életük során, tematikus tanórákat tart az iskolában, előadásait hallgathatják a fiatalok nyári táborokban, emellett, ha kell, kerékpár-regisztrációt végez a zirci bringás kupán. Nem mondja, hogy nem fordult meg a fejében, hogy esetleg más munkát kellene végeznie, de a szíve mindig visszahúzta az egyenruhához. Meg kell birkóznia időnként olyan esetek lelki hatásainak feldolgozásával, mint a közlekedési balesetek, a családon belüli erőszak, de amikor a gyermekek megajándékozzák, rajzzal fejezik ki hálájukat az iskolában, a benne születő érzések elhomályosítják a rossz emlékképeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!