Biztonság

2023.04.07. 13:00

Egy nap a közlekedés jegyében Várpalotán

A Várpalotai Rendőrkapitányság, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság munkatársainak közreműködésével rendeztek közlekedésbiztonsági napot a Készenléti Lakótelepen.

Szabó Péter Dániel

Ügyességi pályán is kipróbálhatták magukat a gyermekek az inotai rendezvényen Fotó: Szabó Péter Dániel

Egy önkormányzati projekt keretében az Inotai Tagiskolában megtartott esemény szervezéséből Pintér József rendőr főtörzszászlós, baleseti helyszínelő, valamint Régi Károly rendőr törzszászlós is tevékenyen kivette részét. Különféle közlekedési helyzeteket modellezve KRESZ-pályát állítottak fel az iskola tornatermében, itt mérethették meg magukat a nebulók, a nagyobb, rutinosabb kerékpározókra pedig ügyességi feladatok is vártak. Közben Pintér József a közlekedésbiztonságról, kiemelten a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókról beszélt a diákoknak. Ez alapvető célja is volt a projektnek, a Készenléti Lakótelepen ugyanis jelentős a gyalogos és kerékpáros közlekedés, s mindez kiemelten jellemző az óvodába, általános iskolába járó gyermekekre. Ha az autósok mellett ők is tudatosabban, biztonságosabban közlekednek, akkor megelőzhetőek a balesetek.

Közben az udvaron láthatták a nebulók a pétfürdői lánglovagok tűzoltóautóját, de profi krosszmotort is szemügyre vehettek. A várpalotai katonai alakulat, az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság katonái pedig technikai és fegyverbemutatót tartottak. 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!