Rendőrkézen

2023.05.25. 19:00

Szerte az országban idős férfiakat csapott be és pénzt csalt ki tőlük a két nő, a balatonfüredi rendőrök elfogták őket

A nyomozó hatóság kezdeményezte a 24 éves gödöllői nő és 28 éves barátnőjének letartóztatását.

Többrendbeli csalás bűntett és többrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon egy 24 és egy 28 éves gödöllői nővel szemben. Az eljárás adatai alapján a 24 éves elkövető 2022 augusztusában egy társkereső oldalon ismerkedett meg a balatonfüredi sértettel. Ezután tartós érzelmi kapcsolat kialakítását ígérve a férfit rávette arra, hogy neki és a barátnőjének vásároljon két mobiltelefont, továbbá több százezer forint készpénzt kértek tőle kölcsön. A sértett a kéréseknek eleget tett, azonban a tetteseknek ez még nem volt elég. Személyi kölcsönt vetettek fel a férfival a pénzintézeténél azzal az indokkal, hogy a zárolt bankszámlájukon lévő jelentősebb összeget felszabadítsák és a sértettnek a kölcsönkért pénzt abból visszafizessék. Amikor pedig a két nő meglátogatta a férfit Balatonfüreden, lecsalták az egyik parkolóba, hogy segítsen megszerelni autójuk ablakemelőjét. Ez idő alatt egyikőjük a férfi lakásából ellopta a mobiltelefonját.

A sértett feljelentését követően a balatonfüredi rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként azonosították az elkövetőket, majd a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak közreműködésével 2023. május 24-én reggel gödöllői otthonukban elfogták őket. Ezután mindkét nőt előállították a Balatonfüredi Rendőrkaptányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították azt is, hogy a két nő az elmúlt időszakban hasonló módszerekkel követett el bűncselekményeket időskorú személyek sérelmére Budapesten és annak környékén.

A nyomozó hatóság a két elkövetőt őrizetbe vette és előterjesztést tett az illetékes ügyészségen letartóztatásuk indítványozására - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában