Törvényszék

2023.06.02. 18:00

Gyermekek számára alkalmas tereket hoztak létre a Veszprém vármegyei bíróságokon

Gyermeksarkokat alakítottak ki a vármegye bíróságain, közölte a Veszprémi Törvényszék.

Napló

Forrás: Veszprémi Törvényszék

Felidézték, a törvényszék több évvel ezelőtt tűzte ki célul, hogy családbarát munkahelyet alakítson ki, és ezzel elősegítse dolgozói számára a munka és a magánélet összeegyeztetését. A Veszprémi Törvényszék tevékenységét 2019-ben és tavaly is Családbarát munkahely címmel ismerték el. Ebbe a sorba illeszkedik, hogy a közelmúltban a zircit leszámítva a vármegye valamennyi bíróságán gyermeksarkokot alakítottak ki, amelyekben a bírósági dolgozók önzetlen felajánlásából gyermekbútorokat, könyveket és rengeteg játékot helyeztek el. 

Gyereksarkok a Veszprémi Törvényszék bíróságain
Forrás: Veszprémi Törvényszék 

Emlékeztettek, a bíróság épületeibe a tizennégy év alatti gyermekek belépése főszabályként nem megengedett, azonban egyedi élethelyzetekben – amelyet speciális gyermekvédelmi szempontok indokolhatnak – kivétel tehető, így az engedéllyel az épületben tartózkodó gyermekek a hivatali idő alatt megfelelő környezetben lehetnek. A közleményben megjegyezték, a bíróság vezetőjének engedélyével a munkavállalók kiskorú gyermekei rövid ideig, felügyelet melletti tartózkodhatnak a bíróságon, így az erre alkalmas terek létrehozása illeszkedik a törvényszék családbarát koncepciójának megvalósításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!