Kinevezés

2023.06.28. 08:00

Két új tiszt a vármegyében

Hatvanöt első tiszt, közülük kettő Veszprém vármegyéből tett fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában kedden. Mellettük számos tűzoltó is elismerésben részesült.

katasztrófavédelem

Gosztola Attila mondta az esküszöveget

Forrás: Szőke Péter BM OKF

Fotó: SZOKE PETER BM-OKF

A főigazgató azokat jutalmazta, akik az elmúlt időszakban különös helytállásról tettek tanúbizonyságot.

A július elsejével kinevezett első tisztek esküszövegét Gosztola Attila tűzoltó százados olvasta elő. Ezúttal hatvanöten fogadták meg, hogy hivatásukat a nemzet javára gyakorolják.

Az első tisztek ünnepélyes fogadalomtétele után ismertették, hogy dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere harminc év után szolgálati jelet adományozott.

A rendezvényen a legkiválóbb tűzoltókat is jutalmazták hősies helytállásukért. A főigazgató azok munkáját ismerte el, akik szabadnapjukon avatkoztak be egy-egy káresetnél, vagy szolgálatuk teljesítése közben nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.

Sümegi László és Gosztola Attila
Fotó: Adrian DENNIS / Forrás: Szőke Péter BM OKF

A rendezvényen Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2023. július 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó századossá Gosztola Attila tűzoltó főtörzsőrmestert a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Badacsonytomaj Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) állományába, tűzoltó főhadnaggyá Sümegi László tűzoltó törzsőrmestert a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Balatonfűzfő Hivatásos Tűzoltó-parancsokság) állományába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!