Három baleset is történt miattuk

2023.07.31. 09:48

72 óra alatt 14 ittas sofőrt csíptek el a Veszprém vármegyei rendőrök

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök tizennégy személyt ittas járművezetés miatt állítottak elő, tizenöt személyt bűncselekmény elkövetésén tetten értek, valamint húsz főt elállítottak különböző okok miatt - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Veol.hu

Forrás: rendőrség

Mint írják, az ittasan közlekedők közül három esetben balesetet is okoztak a járművezetők.

Balatonfüreden július 30-án 1 óra körüli időben a rendőrök intézkedés alá vontak egy 38 éves szlovén férfit, akinél felmerült az ittaság gyanúja. A rendőrök a férfinél alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredménnyel zárult. A férfit a járőrök a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra előállították, és vele szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A Veszprém vármegyei rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére. Azok, akik így vesznek részt a közlekedésben, magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedők számára. Az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés közigazgatási bírságot vagy akár bírósági eljárást is vonhat maga után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!