Kényszerintézkedés

2023.07.26. 15:41

Élelmiszert lopott, letépett egy rendszámot - elrendelték az ajkai férfi letartóztatását

Háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt letartóztatását indítványozta az Ajkai Járási Ügyészség annak az 59 éves helybeli férfinak, aki 2023 tavaszán különböző ajkai áruházakból sorozatosan élelmiszereket lopott, majd néhány nappal ezelőtt letépte egy, a lakóhelye közelében parkoló utánfutó rendszámtábláját.

Veol.hu

A megalapozott gyanú szerint az elkövető volt, hogy pár nap különbséggel követte el a lopásokat, jellemzően néhány ezer forint összegben pékárut, tejtermékeket, kekszeket, konzervet, sört és alkalmanként más szeszes italt próbált a táskájában kivinni a boltokból - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

Az alkalmazottak, illetve a biztonsági őrök egy kivétellel észlelték a lopást, és az árut visszavették, így ezekben az esetekben a sértettek végül nem szenvedtek kárt. 

A gyanúsított a 2023. július 23-án este nyolc óra és a másnap tíz óra közötti időszakban letépte egy, az utcán parkoló utánfutó hatósági jelzését, valamint az utánfutó ponyváját és rendszámtábla-világítását is megrongálta. 

Az ügyészség a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. 

A végzés a gyanúsított fellebbezése folytán nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!