Lopott autó, hamis rendszám

2023.07.18. 08:27

Gyorshajtás miatt kapcsolták le a hajmáskéri férfit a rendőrök, aztán kiderült, hogy más gondok is vannak vele

Egy német rendszámú, Dodge típusú terepjáróval közlekedő férfit állítottak meg a rendőrök Székesfehérvár belterületén sebességtúllépés miatt 2022. szeptember 14-én 9 óra 23 perckor - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Veol.hu

Forrás: rendőrség

Mint írják, a sofőr az intézkedés során nem tudta felmutatni sem a személyazonosságát igazoló, sem a járműhöz tartozó iratokat. 

Azt állította, amerikai honosságú vezetői engedéllyel rendelkezik, de éppen nincsen nála.

A jármű rendszámának ellenőrzése során kiderült, hogy azt a német hatóság lopás miatt körözte. A csomagtartóban megtalálták a terepjáró ideiglenes német rendszámát.

A 48 éves hajmáskéri lakossal szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt - a gyanúsított lakóhelye szerint illetékes - Veszprémi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást. A büntetőeljárás során lefoglalt terepjárót a férfi - a jogos tulajdonos meghamisított aláírásával ellátott - meghatalmazással próbálta meg átvenni, ezzel hamis magánokirat vétségét elkövetve.

Az eljárás adatai szerint az autót egy német állampolgár szervizelésre és honosítási ügyintézés miatt adta le egy székesfehérvéri cégnél, amelynél a hajmáskéri férfi munkavállaló volt.

A nyomozás során végül a német tulajdonos által valóban megbízott személy átvette az autót.

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát, az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!