Korán kezdték

2023.07.13. 15:18

Hét elektromos kerépárt lopott három tizenéves gyerek Veszprémben

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett és rongálás vétség elkövetése miatt indított büntetőeljárást a fiatalokkal szemben.

Veol.hu

Forrás: rendőrség

Közösségi közlekedést szolgáló elektromos kerékpárok ellopása miatt tett feljelentést a veszprémi önkormányzat 2023. június 23-án - írja a police.hu

A Veszprémben üzembe helyezett kölcsönözhető elektromos biciklik közül ismeretlen tettesek hét darabot loptak el, továbbá megrongálták a kétkerekűek lezárására szolgáló egyik tartóoszlopot is. 

A nyomozók széleskörű adatgyűjtésének eredményeként három helyi fiatal került a látókörükbe. A nyomozás során megállapították, hogy a két 14 éves fiú és 12 éves társuk mechanikai módszerrel leszerelték a kerékpárokat a tartóoszlopukról, közlekedtek velük, majd később hátrahagyták azokat a város különböző pontjain.

A nyomozás során felderítették azt is, hogy az egyik 14 éves elkövető egy veszprémi sportáruházból védősisakot, illetve lakatot lopott, melyeket a rendőrök lefoglaltak az eljárás során. 

A két 14 éves veszprémi fiút a nyomozók a napokban lopás bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, gyermekkorú társukat pedig tanúként hallgatták meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!