Erőszak

2023.07.04. 19:00

Játszótéren raboltak ki egy nőt Várpalotán

Rablás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 42 éves férfival és 55 éves nővel szemben, akik egy külföldi állampolgárt raboltak ki Várpalotán.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövetők 2023. április 16-án délután az egyik parkban szeszes italt fogyasztottak, amikor észrevették a tőlük pár méterre lévő játszótéri homokozó padkáján ülő és cigarettázó ukrán állampolgárságú nőt, aki a táskáját a földön, a lábánál tartotta, miközben fogta a pántját.

A vádlottak elhatározták, hogy megszerzik a táskát, ezért cigarettakérés ürügyén megszólították a sértettet, aki adott is nekik két szálat. Ekkor a nő leült a sértett mellé, a férfi pedig elé állt, és egy kabátot dobott a fejére, hátralökte, majd a párjával együtt kiráncigálták a sértett kezéből a táskát és elfutottak a helyszínről.

Az elkövetők kissé távolabb kivették a benne lévő 30 000 forintot, majd a táskát egy félreeső bokros területen eldobták. A nyomozás során csak az eldobott táska került elő, az eltulajdonított pénz nem.

A rendőrök hamarosan elfogták a rabló párost és mindketten letartóztatásba kerültek. A férfit néhány nappal korábban jogerősen börtönbüntetésre ítélték, így ő időközben megkezdte annak letöltését.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!