Embercsempész

2023.07.14. 15:00

Meg akarták állítani a rendőrök, az árokban kötött ki

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 30 éves szíriai származású, Ausztriában élő férfival szemben, aki idén januárban 17 illegális határátlépőt akart egy kisteherautóval a déli határtól Ausztriába szállítani.

A vádirat szerint az elkövető a hajnali órákban a szerb-magyar határ magyarországi oldalán vette fel a magukat szír, afgán és egyiptomi állampolgárnak valló migránsokat az áruszállításra kialakított furgon zárt, levegőtlen és szűk rakterébe, akikkel a reggeli órákban a 8-as főúton a nyugati országhatár irányába haladt, amikor a rendőrség meg akarta állítani.

A férfi nem állt meg a rendőrség jelzésére, hanem gyorsított és Iszkáz felé kanyarodva menekülni kezdett, melynek során elveszítette az uralmát a gépkocsi felett és azzal az út menti árokba hajtott.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a Magyarország területéről történő kiutasítására tett indítványt.

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!