Súlyos testi sértés

2023.07.06. 18:00

Megszöktek a lakásotthonból és megvertek egy férfit Zircen - letartóztatták a két fiatalkorút

Aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel, kábítószer-fogyasztással gyanúsított fiatalkorúak letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság.

A Veszprémi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 15 és 16 éves, lakásotthonban élő fiúk 2023. július 2-án késő este kiszöktek a lakásotthonból, majd hajnalban Zircen megállítottak egy férfit és egyikük felszólította, hogy „pakoljon ki” - írja sajtóközleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. Mivel a férfi erre nem volt hajlandó, a két fiatal ököllel többször megütötte a sértettet, aki az ütésektől a földre került. Ezután a két támadó elment a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében orrcsonttörést szenvedett. 

A rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a két fiatalt. 

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők pár nappal korábban a lakásotthonba kábítószert csempésztek be, s hogy később elfogyasszák, az udvari tűzrakóhely közelében elrejtették. Emellett a gyorsteszt kimutatta, hogy korábban már fogyasztottak is kábítószert. 

Mivel a két fiatal ellen több más büntetőeljárás van folyamatban, illetve egyikük bűnügyi felügyelet hatálya alatt követte el a bűncselekményeket, az ügyészség a szökés és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta letartóztatásukat, melyet a bíróság egy hónap időtartamra elrendelt, azzal, hogy a letartóztatást javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!