Több mint 25 millió forint értékben

2023.07.13. 14:38

Mezőgazdasági vontatókról loptak nyomkövetőket (videó)

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a két román férfi letartóztatását kezdeményezi.

Veol.hu

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon két román állampolgárral szemben - írja a police.hu. Az eljárás adatai alapján a két férfi 2023. július 9-én egy nemesszalóki és egy devecseri géptelepen mezőgazdasági vontatókról szerelte le és lopta el a műholdas nyomkövetőket 20 millió forint értéket meghaladó összegben. A tettesek másnap éjszaka egy tapolcafői telephelyre is betörtek, ahol szintén leszerelték a gépekről a nyomkövetők berendezéseit és tartozékait, majd eltulajdonították azokat.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, majd a 45 éves férfit és 40 éves társát még aznap, 2023. július 10-én éjszaka Veszprém határában elfogták. Az elkövetők személygépkocsival tartottak a 8-as számú főúton Veszprém felől Székesfehérvár irányába, mikor a rendőrök megállították őket. A gépkocsi átvizsgálása során bűncselekmény elkövetéséhez használatos eszközöket, szerszámokat találtak és foglaltak le, továbbá a hátsó ülésen kesztyűk és símaszkok is voltak.

A rendőrök mindkét férfit előállították a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozó hatóság kezdeményezi a két tolvaj letartóztatásának indítványozását az illetékes ügyészségen.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség friss közleménye szerint jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a két 40 és 45 éves román állampolgárságú férfinak, akik Pápa környéki mezőgazdasági vállalkozások telephelyeiről tulajdonítottak el nagy értékű GPS-berendezéseket. 

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2023. július 9-éről 10-ére virradóra Nemesszalókon, majd július 10-én este Pápa-Tapolcafőn összesen öt mezőgazdasági vontatóról szerelték le és lopták el a GPS-nyomkövető berendezést a tartozékaikkal együtt, mellyel a sértetteknek összesen mintegy 25 millió forint kárt okoztak. 

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. 

A végzés a gyanúsítottak és a védőik fellebbezése folytán nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!