Letartóztatták az elkövetőket

2023.07.24. 16:40

Padon alvó férfit raboltak ki Veszprém belvárosában

Rablás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség annak a két ukrán állampolgárságú férfinak, akik 2023. július 21-én késő éjszaka erőszakkal szerezték meg az egyik belvárosi padon alvó sértett értékeit Veszprémben.

Veol.hu

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők felfigyeltek a hanyatt fekve alvó férfira, akihez odamentek és átkutatták a ruházatát, miközben a nadrágjából próbálták kivenni a gáz-riasztó fegyverét - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. A sértett felébredt és megpróbált felülni, emiatt az idősebb, 39 éves elkövető lefogta a kezeit, majd a gyanúsítottak egyike az időközben megszerzett pisztoly markolatával, nagyobb erővel fejbe ütötte, melynek hatására a férfi felhagyott a további védekezéssel. 

A gyanúsítottak a gáz-riasztó fegyver elvételét megelőzően a még alvó sértettől a nyakláncát, a személyi okmányait, a mobiltelefonját, valamint egy gázsprayt és egy bankkártyát is elvettek, majd futva távoztak a helyszínről. 

A megtámadott férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. 

Az ügyészség a szökés-elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!