Letartóztatás

2023.08.07. 15:47

Ötmillió forintot lopott össze, most letartóztatták a férfit

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a 39 éves férfit, akit két rendbeli betöréses lopás elkövetésével gyanúsít a nyomozó hatóság.

Veol.hu

Forrás: Pixabay

A Veszprémi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. május 27-én az éjszakai órákban társaival együtt ablak befeszítése útján bejutottak egy veszprémi lakásba, ahonnan nagy mennyiségű arany és ezüst érmét, márkás karórákat és ékszereket tulajdonítottak el 5 millió forintot meghaladó értékben.

Ezt megelőzően, május 11-én éjjel szintén társaival ablak befeszítésével bementek egy veszprémi Kft. telephelyére, ahonnan a páncélszekrényben lévő pénzt szerették volna megszerezni, azonban hiába kutattak az irodákban, a pénzt nem sikerült elvinniük.

A férfi szökésben volt, a nyomozó hatóságnak 2023. augusztus 2. napján sikerült elfognia és őrizetbe vennie.

Az ügyészség a szökés veszélyének és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés nem végleges - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!