Halmazati büntetésre számíthat

2023.09.26. 15:24

Magánlaksértés: A padláson töltötte az éjszakát a fiatal férfi Pápán

A garázs tetőszerkezetét megbontva jutott be az épületbe.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a fiatal, 19 éves férfival szemben, aki 2022 szeptemberében egy pápai lakásotthon garázsának tetőszerkezetét megbontva, az épület padlásán töltötte az éjszakát.

Az elkövetéskor hajléktalan fiatal, aki korábban egy ideig maga is az otthon lakója volt, a vádirat szerint este tíz óra körül bemászott a lakásotthon kerítéssel határolt udvarára, majd az ereszcsatornán felkapaszkodva a garázs tetejére jutott, ahol megbontotta tetőszerkezetet és bebújt a padlástérbe. A vádlott ezt követően a ruháit és egyéb személyes tárgyait is odavitte, s az intézmény vezetőjének engedélye nélkül ott töltötte az éjszakát.

Az ügyészség a vádiratában a lopás vétsége miatt próbára bocsátás hatálya alatt álló elkövetővel szemben indítványozta az ügyek egyesítését, a próbára bocsátásának megszüntetését, majd halmazati büntetésül közérdekű munka kiszabását - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!