88 évesen szabadulhat

2023.10.25. 14:00

Balhé egy Pápa környéki csárdában: 33 év fegyházat kapott a törött sörösüveggel támadó férfi

A Győri Ítélőtábla szerdán helybenhagyta az elsőfokon eljárt Veszprémi Törvényszék ítéletét, annak a férfinak az ügyében, aki vita hevében egy törött sörösüveggel támadt vitapartnerére - olvasható a Kisalföld cikkében.

Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

A vádirat szerint B. Tibor vádlott már ittasan, egy kisebb baráti társasággal jelent meg egy Pápához közeli falu csárdájában 2019. novemberében. A késő esti órákban tovább ivott, majd összeszólalkozott a sértettel, szidta és élete kioltásával is fenyegette.

A csárda tulajdonosa rászólt a vádlottra, de ez hatástalannak bizonyult, ugyanis a férfi egyre hangosabban kiabált, miközben többször a sértett tarkóját és pólóját is megfogta. A másik férfi B. Tibortól elfordulva másokkal kezdett beszélgetni, mire a vádlott egy teli sörösüveggel úgy fejbe ütötte őt, hogy az üveg darabokra tört.

Az agresszív férfit többször kitessékelték a vendéglátóhelyről, ám mindig visszatért. Vitapartnere megöléssel fenyegetőzött továbbra is, majd egy másik sörösüveget nagy erővel az asztal széléhez ütött, amitől az nyaktól lefelé szilánkosra törött.

Ekkor B. Tibor újra megindult a sértett felé, majd lendületből annak felsőteste, illetve nyaka irányába szúrt a törött üveggel. A férfi a vádlott elől hátralépett, s hogy a szúrásokat elkerülhesse, elkapta támadója karját, majd a földre rántotta. A terhelt még ezek után is próbálta őt megszúrni, még hassal a földre szorítva is támadott, közben sikerült megvágnia a sértett lábszárát. A korábbi vágások a sértett egyik alkarját és a vállát érték.

B. Tibort még az sem tartotta vissza, hogy két vendég a további erőszak megakadályozása érdekében egy székkel fejbe ütötte, illetve megrúgta. A férfit végül kivezették a csárdából. 

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérletében ítélte bűnösnek, és ezért őt – mint erőszakos többszörös visszaesőt – életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetésből legkorábban 33 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Ezt az ítéletet a Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság is jogosnak találta így változtatások nélkül helybenhagyta. B. Tibor legkorábban 88 éves korában szabadulhat a rácsok mögül.

A teljes cikket ITT olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!