Halálos koponyasérülés

2023.10.31. 15:09

Deszkával ütöttek agyon egy sebesült gímszarvas bikaborjút, állatkínzással vádolják a két férfit

Állatkínzás és lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik 2022 decemberében az egyik bakonyi település közelében sebesült gímszarvas bikaborjút pusztítottak el, majd annak érdekében, hogy a húsát feldolgozzák, az állatot egy mezőgazdasági telepre vitték.

A vádirat szerint a 27 és 39 éves elkövetők 2022. december 8-án délután észrevették, hogy kutyák támadtak meg egy gímszarvas bikaborjút, amely ennek következtében a jobb comb- és farizmán, valamint a jobb mellső lábán sérült meg, sérülései azonban kezelhetők lettek volna - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádlottak ezek után a még életben lévő állatot egy deszkával kétszer egymás után fejen ütötték, melynek következtében a borjú a pusztulását okozó koponyasérülést szenvedett. 

Az elkövetők ezután az állatot a sértett vadásztársaság területéről egy mezőgazdasági telepre vitték, hogy ott a húsát feldolgozzák. A lopással mintegy 150 ezer forint kárt okoztak a vadásztársaságnak, melyből a hús lefoglalásával és a sértettnek történt kiadásával 15 000 forint térült meg. 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!