Bántalmazás

2023.10.25. 15:51

Járóbotjával ütlegelte saját édesapját egy Veszprém vármegyei férfi

A sértett az ütések és rúgások következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Veol.hu

Akkora ütéseket kapott az idős ember, hogy a járóbot is eltörött rajta

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés, önbíráskodás, valamint kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal az 52 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben az édesapját bántalmazta az egyik Veszprém vármegyei faluban.

A vádirat szerint az elkövető 2022. november végén a személyes és anyagi problémái miatt szóváltásba került a vele együtt élő 88 éves édesapjával, melynek során a megnövekedett összegű áramszámla miatt is őt hibáztatta, majd a veszekedésük közben az ágyra lökte és szidalmazta.

A férfi először abbahagyta a bántalmazást, de háromnegyedórával később, miután apja nem tudott neki annyi pénzt adni, amennyi az áramszámla kifizetéséhez kellett, az ágyon ülő sértettet a fa járóbotjával kezdte ütni, amely ennek során eltörött. Az idős ember a bántalmazás következtében a földre esett, ahol fia bakancsos lábbal többször megrúgta, majd az ágyra lökte és megrázta. A vádlott közben folyamatosan szidta édesapját és megöléssel fenyegette arra az esetre, ha fel merné jelenteni.

A sértett az ütések és rúgások következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés és közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabását indítványozta az ügyben ítéletet hozó Ajkai Járásbíróságnak – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!