Igazoltatás

2023.10.16. 09:23

Jogosítvány nélkül, ittasan vezettek Veszprémben

Az elmúlt 72 óra rendőri eseményei Veszprém vármegyében.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőrség/Facebook

Az elmúlt 72 órában a rendőrök hét személyi sérüléssel járó és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. 

A szolgálatot ellátó állomány egy főt vett őrizetbe és tizenkét személyt fogott el, közülük négyet az ellenük kiadott körözések alapján. Huszonöt embert állítottak elő, köztük kilencet ittas járművezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést hét esetben hajtottak végre.

A járőrök 2023. október 13-án hajnalban Veszprémben állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az 50 éves helyi lakossal szemben felmerült az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott. Az egyenruhások megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes magyar vezetői engedéllyel.

A rendőrök másnap hajnalban szintén egy olyan járművezetőt igazoltattak a megyeszékhelyen, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott és a 32 éves balatonfüredi férfinak jogosítványa sem volt.

A járőrök mindkét esetben a sofőröket további mintavételre előállították a helyi rendőrkapitányságra, és ellenük az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, míg az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!