Tragédia

2023.10.30. 08:27

Meghalt a balatonfüredi lakástűz egyik sérültje, több balesethez is vonultak a tűzoltók

Meghalt az idős asszony a kórházban, aki megsérült Balatonfüreden egy lakástűzben a minap, tudtuk meg. Vármegyénk katasztrófavédelmi oldaláról kiderült, rengeteg feladata volt a tűzoltóknak az elmúlt napokban.

Kovács Erika

Forrás: BM OKF

Azt írták, kigyulladt egy társasházi lakás Balatonfüreden, a Zsigmond utcában. A tűz átterjedt a háromszintes társasház tetőszerkezetére, és négy lakást érintett, de ketten sérültek meg. A veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezték az oltást. Az ügyben tűzvizsgálat indult. Három lakót rokonoknál helyeztek el. Ahol a tűz keletkezett, ott anya és fia lakott, mindkettejüket kórházba vitték. Információnk szerint az asszony elhunyt később a kórházban, fiát átszállították egy másik egészségügyi intézménybe. 

Megcsúszhatott a 8-as főúton egy BMW-s, majd nekicsapódott egy autóbusznak Ajkarendeknél. A balesethez mentőhelikoptert is riasztottak, az vitte kórházba az életveszélyesen megsérült sofőrt, aki később sajnos elhunyt. Még egy ember utazott a járműben, aki szintén megsérült, őt a mentőszolgálat szállította kórházba. A műszaki mentésnél az ajkai tűzoltók dolgoztak. 

A katasztrófavédelem oldaláról kiderült, nagy fa dőlt az útra Tésnél, amit a pétfürdői tűzoltók daraboltak fel. Szikrázott egy trafó a badacsonytördemici Malom utcában, ahol a badacsonytomaji tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató érkezéséig. Szivárgott a gáz egy propán-bután palackból Monostorapátiban, a Jókai utcában. Itt a tapolcai önkormányzati tűzoltók megérkezéséig a tulajdonos a palackot a tűzhelyről leszerelte, kivitte az udvarra, majd a tűzoltók a palack tartalmát biztonságos helyen kiengedték. Növényi hulladékot és szemetet égettek Pétfürdőn, az Akácfa utca végén lévő zártkertben. A pétfürdői hivatásos tűzoltók felszólítására a tulajdonos a tüzet eloltotta. Kerékpáros szenvedett balesetet Veszprémben, a Veszprémvölgyi út közelében egy kirándulóhelyre vezető úton. A veszprémi tűzoltók a mentőknek nyújtottak segítséget a beteg mozgatásában. Növényi hulladékot égettek egy társasház udvarán a tapolcai Hunyadi utcában, ahol a tapolcai tűzoltók felszólítására az égetést befejezték. 

Berendezési tárgyak füstöltek, izzottak egy családi ház tetőterében az alsóörsi Csokonai utcában. A veszprémi és a balatonfűzfői tűzoltók kiérkezésekor a kétszintes családi ház tetőterének bútorai izzottak, a ház sűrű fekete füsttel telítődött. A tűzoltók vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűz a tetőtéri nappaliból nem terjedt tovább, nem sérült meg senki. Megcsúszott a kanyarban, majd félig az árokba hajtott egy kamion Tapolca és Kisapáti között. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a forgalom irányításában segítettek, a mentés után letakarították az úttestet. A baleset miatt félpályán, irányítás mellett haladt a forgalom, sérülés nem történt. A nagy eső miatt vizet kellett szivattyúzni Pápán, egy Nagyváradi utcai ház szuterénjében és egy Határ utcai ház pincéjében. Gázszagot éreztek egy családi házban Ajkán, a Váci Mihály utcában. A helyi tűzoltók kérésére a gázszolgáltató szakemberei is a helyszínre vonultak, addig a tűzoltók biztosították a helyszínt és elzárták a gázt.

Felborult egy autó Zircnél, amelyben csak a vezető utazott, aki nem sérült meg. A balesethez a zirci önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az autót és motoros láncfűrésszel kivágtak több fát, hogy a roncsot kerekeire tudják állítani. Ezután az autót drótkötéllel kivontatták a fák közül. Frontálisan ütközött egy személyautó és egy szerszámokat szállító kisteherautó a 8-as főúton Városlődnél. Hárman utaztak az autókban, a kisteherautó egyik utasa kirepült az ütközésnél. Az ajkai hivatásos tűzoltók emeltek ki a járművekből egy-egy embert, majd áramtalanították az autókat. A balesetben mindenki megsérült, a mentők kórházba vitték őket. A helyszínelés után a tűzoltók letakarították és síkosságmentesítő anyaggal felszórták az úttestet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!