Rongálás

2023.10.05. 13:49

Úgy gondolták, lopja a benzint, ezért megpróbálták felfeszíteni kollégájuk autóját

Rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik a benzinlopással gyanúsított kollégájuk autójának feltörésével akartak meggyőződni az igazukról.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a balatonfűzfői cégnél dolgozó elkövetők gyanakodtak, hogy a teherautó-sofőrként dolgozó munkatársuk a rábízott járműből benzint lop, s erről meg akartak győződni. Miután kollégájuk elhajtott a tehergépkocsival, megpróbálták felfeszíteni az általa használt, és korábban a teherautó mellé leparkolt személyautó ajtaját, hogy megnézzék, nincs-e benzines kanna a járműben. Kinyitni ugyan nem tudták, de a feszegetéssel közel 130 000 forint kárt okoztak a kolléga feleségének tulajdonát képező autóban. A vádlottak ezt követően megvárták a férfit, aki felszólításukra átadta a személygépkocsiba rejtett benzint, illetve elismerte, hogy az autó tankját is lopott üzemanyaggal töltötte fel. 

Az ügyészség a három férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Munkatársuk közvetítői eljárás keretében megtérítette a benzinlopással okozott kárt, ezért vele szemben az ügyészség megszüntette a büntetőeljárást - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!