Rablás

2023.11.07. 16:15

Az egyik veszprémi betörő el se hagyta a várost, a másik kettőt Várpalotán kapták el

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folyik a büntetőeljárás. Harmadik társukkal szemben a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Veol.hu

Forrás: rendőrség

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak - és a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó társuk - 2023. október 28-án a hajnali órákban egy veszprémi műszaki áruház kirakatüvegét betörték, majd az üzlet eladó terébe bejutva, a vitrinekben tárolt műszaki cikkekhez mentek, majd a vitrinek üveg ajtajait szintén betörték, és onnan nagy mennyiségű elektronikai terméket, zsákokba pakolva eltulajdonítottak. Az elkövetők a cselekményt követően a helyszínről elmenekültek.

Egyik társuk megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az általa kitervelt fenti bűncselekményt a társai az ő szándékos rábírására követték el.

A lopási kár az 500.000 forintot meghaladja, a műszaki áruház sértett elsődleges értékbecslése alapján 4.200.000 forint.

Az egyik gyanúsítottat Veszprém belvárosában, míg a másik két gyanúsítottat Várpalotán fogták el.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye, míg egyikük vonatkozásában a bűnismétlés veszélye miatt is indokoltnak látta. A harmadik gyanúsított vonatkozásában a bíróság álláspontja szerint enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása is célravezető.

A végzés ellen az ügyész, illetve azon két gyanúsított és védőik jelentettek be fellebbezést, akiknek a letartóztatását rendelte el a bíróság, így a végzés nem vált véglegessé. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsítottak a másodfokú döntésig letartóztatásban maradnak - közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!