Elrendelték a nő letartóztatását

2023.11.15. 16:02

Elképesztő sztorikkal próbáltak megzsarolni egy pápai férfit

Zsarolás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 25 éves nőnek, aki 2023 nyarán, majd novemberben a sértett egzisztenciáját érintő fenyegetésekkel szerzett, illetve próbált pénzt szerezni egy pápai férfitól.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető először azt követelte a sértettől, hogy adjon neki 40 000 forintot, máskülönben valótlanul feljelenti, hogy a férfi őt megmérgezte, ez pedig az állásába kerülhet - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. A fenyegetés hatására a sértett átadta a gyanúsított által követelt pénzösszeget. 

2023. november 12-én az elkövető szintén fenyegetéssel próbált pénzt szerezni. Ez alkalommal azt állította, hogy amennyiben nem kapja meg a követelt összeget, valótlanul elhíreszteli Pápán, hogy a sértettnek szerelmi viszonya van az alkalmazottjával, és emiatt meg fogják verni. A sértett azonban ekkor már nem tett eleget a nő követelésének. 

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt a többszörösen büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, különös visszaesőként elkövető gyanúsított letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!