Csalás

2023.11.15. 14:00

Kevesellte a bérét, nem a legjobb megoldást választotta az önkormányzati ügyintéző

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy ügyintéző nő a munkáltatójától több, mint egymillió forintot csalt ki.

Veol.hu

A jogerős ítéleti tényállás szerint a vádlott 2018 májusától egy önkormányzatnál ügyintézőként dolgozott. 2019. évben úgy gondolta, hogy a munkaköri kötelességén túl elvégzett munkájáért többletjavadalmazás jár neki. A jegyző a kérését elutasította.

Ezt követően a vádlott élettársa egyéni vállalkozást alapított, fő tevékenységeként üzleti tanácsadás volt feltüntetve. 2019 augusztusától novemberéig 7 db tanácsadásról szóló számlát állítottak ki, amit a vádlott a munkahelyére bevitt, érkeztetett, a kifizetéshez szükséges teljesítési igazolásokat pedig a polgármester aláírta. A számlák tényleges gazdasági tevékenységet nem tartalmaztak. Ennek ellenére az önkormányzat a számlák összegét, összesen 1.386.000 Ft-ot a vádlott élettársa, mint egyéni vállalkozó részére kifizetett.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Kötelezte a vádlottat az okozott kár megfizetésére.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla a 2023. november 14-én kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a nő bűnös, a kiszabott büntetés megfelelő - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!