Előkészítő ülés

2023.11.27. 19:41

A tartálykocsija gázolta halálra a sofőrt a 8-as úton: bíró elé áll a kamionnak ütköző furgonos

Még 2021 decemberében történt a fatális baleset a 8-as úton. A kamionos egy elé ugró szarvast ütött el, majd amikor kiszállt, a járművének hajtott hátulról egy furgon úgy, hogy az a földre lökte a tartálykocsi sérüléseit ellenőrző férfit.

Veol.hu

A furgon hátulról szaladt bele a kamionba

Forrás: TV2

A Veszprémi Törvényszék tájékoztatása szerint november 28-án az Ajkai Járásbíróságon, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt lesz az előkészítő ülése annak a sofőrnek, aki miatt a vád szerint életét veszítette egy kamionos a 8-as úton 2021 decemberében. A vádirat szerint a tragédia 21 óra magasságában, a kivilágítatlan útszakaszon történt. 

A tartálykocsi elütött egy szarvast, mely az árokba esett. A kamionos jobbra húzódott, és megállt, hogy megnézze a jűrművén keletkezett sérüléseket. Ezzel egy időben a főúton egy furgon érkezett a vadbaleset helyszínére. A vád szerint a sofőr 80-90 kilométer/órás sebességgel vezette a teherkocsit, de a kellő figyelmet és körültekintést elmulasztva későn észelte az üzemképtelen járműszerelvényt, valamint annak vészvillogóit. Hiába fékezett és kormányzott balra, 70-75 kilométer/órás sebességgel a járművével a pótkocsi bal hátuljának ütközött. 

A kamionsofőr ekkor közvetlenül a vontatófülke előtt állt, így őt az ütközés erejétől előre mozduló járműszerelvény szemből, nagy erővel fellökte. Hátraesett és fejét az úttest aszfaltjába úgy beütötte, hogy koponyatörést szenvedett. Kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Néhány nappal később, karácsonykor elhunyt.

A vádirat szerint a közlekedési baleset során az áldozat által elszenvedett sérülések és a sértett halála között közvetlen, egyenes ok-okozati összefüggés állapítható meg. A Borsonline korábban arról írt, hogy a kamionos mindössze félórányira volt otthonától , amikor megtörtént a szörnyű tragédia Kamond térségében. A másik járművet egy akkor 19 éves fiatal vezette a lap információi szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!