Dolgoztak a szakemberek

2023.12.21. 18:00

Esővízelvezető csatornába szorult egy cica Veszprémben, a tűzoltók mentették ki

A macskamentés mellett több feladatuk is akadt a szakembereknek.

Veol.hu

Forrás: Veszprém HTP

Két családi házban is tűz volt szerdán. Emellett több műszaki mentéshez is vonultak a tűzoltók vármegyeszerte.

Lehasadt faágak veszélyeztették a látogatókat és az állatokat a veszprémi állatkertben. A helyi hivatásos tűzoltók a létraszer kosarából motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Lesodródott az úttestről és a szántóföldre hajtott egy személygépkocsi Csabrendek közelében, a 7324-es úton. A sümegi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A kocsiban egy ember ült, ki tudott szállni, de megsérült, kórházba szállították. 

Felgyűlt vizet távolítottak el szivattyúval a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók egy pincéből a helyi Bugyogóforrás utcában. 

A mentőknek nyújtottak segítséget a veszprémi hivatásos tűzoltók a vármegyeszékhely Lóczy utcájában, egy beteg mentőautóhoz juttatásában. Az egység a létraszer segítségével végezte a beavatkozást. 

Macska szorult egy esővízelvezető-csatornába Veszprémben, a Csermák lápcsőnél. A helyi hivatásos tűzoltók leemelték a csatornafedelet és kicsalogatták az állatot. A macskának nem esett baja. 

Izzott a kéményben lerakódott korom a dabronci Kossuth utca egyik családi házában. A sümegi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a kéményt és a padlásteret, miután eltávolították a tűzhelyből az éghető anyagokat, egy porral oltóval avatkoztak be. A tűzoltók felhívták a lakók figyelmét arra, hogy a kéményseprői felülvizsgálatig a kéményt ne használják. A házban volt egyéb fűtési mód, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház kazánháza és tetőszerkezete Pápán, a Gesztenyefa utcában. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az oltást segítette egy pápai vízszállító is. A rajok kihoztak az épületből három gázpalackot, amelyeket nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt, de a ház ideiglenesen lakhatatlanná vált, a lakó átmenetileg rokonokhoz költözött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!