Defibrillátorokat adományoztak

2024.01.06. 14:00

Életmentő készülékeket kaptak a pápai tűzoltók

Pápa város önkormányzata két defibrillátort adományozott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének. A nagy értékű készülékeket a különböző esetekhez vonuló állomány fogja szükség esetén használni.

Haraszti Gábor

Balról Bene Péter, Horváth Sándor és Áldozó Tamás az átadáson

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Az életmentő műszereket a pápai városházán Áldozó Tamás polgármester adta át Horváth Sándor tűzoltó alezredesnek, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának és Bene Péter parancsnokhelyettesnek. A városvezető az alkalmon úgy fogalmazott, az önkormányzat a korábbi években is rendszeresen támogatta a pápai lánglovagokat.

defibrillátor életmentés
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

– A korábbi években az önkormányzat több defibrillátort is vásárolt intézményeknek, többek között az orvosi ügyeletnek is. Az átszervezés miatt utóbbi munkakör az államhoz került át, az eszközök viszont – mivel önkormányzati tulajdonban voltak – nálunk maradtak. A készülékek átvizsgáltatása, teszteltetése után úgy döntöttünk, ezeket a megfelelő helyre adományozzuk. A katasztrófavédelem munkatársai arról tájékoztattak, hogy munkájuk során vannak olyan szituációk, amikor akár életet is menthet, ha rendelkeznek ilyen készülékkel, ezért nem volt kérdés, hogy két, egyenként félmillió forint értékű újraélesztő eszközt biztosítunk számukra. Bár a szervezet 2012 óta állami fenntartásban működik, ez azonban azt a tényt, hogy közösen vagyunk felelősek a pápaiak biztonságáért, nem befolyásolja: azok a kihívások, amik a katasztrófavédők előtt állnak, kicsit mindig a mieink is, ezért fontos, hogy erőnkhöz mérten támogassuk a szervezetet – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, a tűzoltók a közeljövőben a pápai mentőállomás dolgozóinak segítségével sajátítják el a készülék rendeltetésszerű és szakszerű használatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!