Az eljárás folytatódik

2024.01.11. 09:25

Elítélték a veszprémi ékszerrablás elkövetőit

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetésük súlyosítását indítványozza azoknak a vádlottaknak, akik társaikkal egy veszprémi ékszerboltot raboltak ki.

Veol.hu

A nyomozás elősegítse érdekében a betörésről videót is közzétett a rendőrség

Forrás: Youtube/PoliceHungary

A két román állampolgárságú férfi és ismeretlenül maradt négy társuk 2020. november 4-én a délutáni órákban egy veszprémi ékszerboltban követték el a bűncselekményt. Arcukat maszkkal, csuklyával eltakarták, kalapácsokat és egy rudat magukhoz vettek, majd befutottak az üzletbe. Ott összetörték az ékszertárolókat, és a magukkal vitt táskákba kezdték pakolni az ékszereket. Az eladó próbálta ezt megakadályozni, ezért vele dulakodtak, egyikőjük a kalapács nyelével a vállát megütötte. A támadás 33 másodpercig tartott, miután a vádlottak és a társaik a helyszínről elmenekültek - foglalta össze közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Őket 2021. április 5-én, illetve 2021. június 27-én Romániában elfogták, majd a magyar hatóságoknak átadták.

A rablók 11.683.909 Ft értékű ékszert vittek el, az üzlet berendezésének összetörésével és a tárolóból kiesett ékszerek megrongálódásával 3.447.610 Ft kárt okoztak.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntette és társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt 9 év, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre kiutasította őket Magyarország területéről. I. r. vádlott különös visszaeső, ezért kapott súlyosabb büntetést.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetések súlyosítása, a vádlottak és védőik felmentés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetett előéletű vádlottak büntetésének a súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.


Így zajlott a betörés:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!