Erőszak

2024.01.15. 15:39

Nagy erővel ütötte meg orvosát egy nő várpalotán

A vizsgálat során vezetésre alkalmatlannak nyilvánította az orvos, ezért dühödött fel az elkövető.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsított nő letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság a hétvégén a Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyészének indítványára - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A Várpalotai Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 24 éves, garázda jellegű és más bűncselekmények elkövetése miatt korábban már többször elítélt nő 2024. január 11-én gépjárművezetői engedélyhez szükséges alkalmassági vizsgálaton vett részt Várpalotán. A vizsgálatot végző doktornő annak indokát adva, közölte vele, hogy vezetésre alkalmatlannak nyilvánítja, mire a gyanúsított az orvos által átadott iratot összegyűrte és a földre dobta, majd tenyérrel nagy erővel pofon ütötte az orvost és kiszaladt a rendelőből.

A nyomozó hatóság nem sokkal később őrizetbe vette az ittas állapotban lévő nőt, akiről megállapította, hogy másfél évvel ezelőtti, ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll.

Az ügyészség erre figyelemmel, a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra elrendelt. A végzés nem végleges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!