Beszakadt alattuk a jég

2024.02.04. 11:30

Hummerek a Balatonban: emlékeznek? (képek)

Tizenkét esztendeje lesz annak február 7-én, hogy két Hummer beszakadt a Balatonba az akarattyai strandnál.

Juhász-Léhi István

Balatonakarattya, 2012. február 7. A balatonakarattyai strandnál 2012. február 6-án este a vízbe merült egyik terepjárót a partra húzzák. Két Hummer terepjáróval hét, negyven év körüli ember ment a Balaton jegére, majd a parttól 30 méterre a 10-15 centiméteres jég beszakadt, s a jármûvek 80-100 centiméteres vízbe merültek. A jármûvekben tartózkodóknak sikerült partra evickélniük. Az autókat vezetõ két ember ellen jégen tartózkodás szabályainak megszegése miatt szabálysértési eljárás indul

Forrás: MTI Fotó: Nagy Lajos (archív)

Talán még sokan emlékeznek rá, hogy a két szlovák rendszámú amerikai monstrummal "csúszkálni" indult egy társaság. Arról, hogy mi történt ezután, ideidézzük az akkori rendőrségi közleményt: "a járművekben tartózkodóknak sikerült partra evickélniük, majd a balatonalmádi rendőrkapitányság munkatársai szállították őket meleg helyre". 

Emlékezetes maradhatott annak a balatonfűzfői vállalkozónak is a fenti nap, aki speciális eszközökkel húzta partra a nagy vasakat. A pilóták ellen jégen tartózkodás szabályainak megszegése miatt indult akkor szabálysértési eljárás. És hogy miért volt két Hummer a Balatonban? Állítólag, amikor az egyik alatt beszakadt a jég, a sofőr kérte a barátja segítségét, akinek szintén volt egy hasonló terepjárója, ám ő is pórul járt. 

A mentést annak idején kollégánk, Nagy Lajos fotóriporter fényképezte. 

hummer

Forrás: MTI Fotó: Nagy Lajos (archív)
Forrás: MTI Fotó: Nagy Lajos (archív)

 

Forrás: MTI Fotó: Nagy Lajos (archív)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!