Családi viszály

2024.03.12. 11:00

Először egyikük volt szerelmén, majd a rendőrautón töltötték ki a dühüket a testvérek Tihanyban

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy testvérpár ellen, akik tavaly nyáron Tihanyban estek neki egyikük volt élettársának, ráadásul egy rendőrautón is kitöltötték a dühüket.

Veol.hu

A vádirat szerint 2023. július 22-én délelőtt az egyik tihanyi strandon szóváltás támadt az idősebb, 53 éves nővér és a volt élettársa között, melynek során a vádlott a férfi kerékpárját és hátizsákját, benne értéktárgyaival együtt a Balatonba dobta. A férfi kimentette ingóságait a tóból, majd dulakodni kezdtek. A nő ennek során megharapta és megkarmolta a volt élettársát, mire válaszul ő is kapott egy pofont. A nő ezután ismét a Balatonba dobta a férfi kerékpárját és hátizsákját. 

A megrongált rendőrautó
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A kiérkező rendőrök a férfit beültették a szolgálati gépjárműbe, ám a feldúlt nő kétszer úgy belerúgott a rendőrautó ajtajába, hogy az behorpadt, és közel 183 000 forintos kár keletkezett benne. Ezután a fiatalabb, 45 éves testvér is a gépkocsihoz szaladt, próbálta leköpni a járműben ülő férfit, majd ő maga is belerúgott a rendőrautó ajtajába.

Az ügyészség az autóban kárt okozó vádlott ellen a garázdaság mellett rongálás miatt is vádat emelt, vádiratában pedig mindkét nővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!