Csalás

2024.03.31. 08:00

Rejtélyes üzenet – oké? Nem oké!

A Facebookomat letiltották… micsoda szöveg. Vélhetően nem másoknak segít a profil visszaállításában ez a kérés, ez a rejtélyes üzenet, esetleg adatok megszerzésében. Ebben ne legyünk partnerek! Oké?

Benkő Péter

Rejtélyes üzenetek a közösségi oldalon - de sok dolog nem oké!

Fotó: Benkő Péter/Napló

A képen látható rejtélyes üzenet jómagam eszközére érkezett valakitől, akit amúgy nem ismerek. Már az meglep, hogyan nevezhet „barátjának” valaki, akiről azt sem tudom, kicsoda. Zavar a kijelentő mód: ,,...te pedig elküldöd nekem..." Ezt hadd döntsem el inkább én. Ha valóban letiltották az illető profilját, hogy tud üzenni? Miért engem kér meg, egy idegent? És vajon mi lenne a dolog kifutása, ha „segítenék”.

Rejtélyes üzenetek a közösségi oldalon – de sok dolog nem oké!
Fotó: Benkő Péter/Napló

Mert segíteni amúgy szép és jó dolog, csak itt nem egyértelmű, ki kapja, és milyen adataimat szerzik meg ezáltal. S vajon kik? Elképzelésem persze van, bizonyítani nem tudom, le nem írom. De azt igen: ne legyünk naivak sem ilyen, sem más, hasonló szituációban. Megéri az óvatosság.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!