Lecsapott a rendőrség

2024.03.26. 15:00

Veszprémben buliztak, nem hiszed el, miért kapták el őket az egyik Ajka közeli faluban

Ittas ismerősét engedte volán mögé ülni Ajkán az az 55 éves férfi tavaly szeptemberben, akivel szemben emiatt járművezetés tiltott átengedése miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség, míg a 40 éves sofőrnek ittas járművezetés miatt kell felelnie.

Veol.hu

A vádirat szerint a két férfi egy ismerősükkel Veszprémben szórakozott, ahonnan hajnalban hazafele indultak, majd Ajkára érve az idősebb férfi, annak ellenére, hogy tudta, ismerőse alkoholt fogyasztott, megengedte, hogy az ittas elkövető az édesanyja tulajdonában álló személygépkocsit vezesse. A rendőrök azonban alig félóra elteltével az egyik közeli faluban igazoltatták őket.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban a visszaesőnek minősülő idősebb elkövetővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra, míg az ittasan vezető férfival szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!