Bíróság

2024.04.11. 20:00

Azt mondta, megszúrták, de egész más történt a veszprémi férfival

Hatóság félrevezetésének kísérletével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki meg nem történt bűncselekményre utaló, valótlan bejelentéssel okozott felesleges munkát a rendőröknek.

Veol.hu

A vádirat szerint az 56 éves, ittas elkövető 2023. november 10-én éjjel egy óra körül azzal hívta fel a segélyhívó központot, hogy őt Veszprémben, a Pápai úton megszúrták, melynek következtében vérző sérülése keletkezett az oldalán. A bejelentése nyomán három gépjárművel hat rendőr ment a helyszínre, de sem bűncselekményre utaló nyomot, sem a férfit nem látták. 

A bejelentőre végül Veszprém-Csatárhegyen, a lakóhelyén találtak rá erősen ittas állapotban, ám semmilyen bántalmazásra utaló nyom vagy sérülés nem volt rajta.

A más bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló elkövetővel szemben az ügyészség végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását is rendelje el - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!