Súlyos bűncselekmény

2024.04.11. 15:40

Kiskorúaknak adott el marihuánát - letartóztatták a balatonfüredi férfit

Kiskorúnak történő átadással elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság.

Veol.hu

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 27 éves, kábítószer-birtoklás miatt korábban már többször is büntetett, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló balatonfüredi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022 őszétől rendszeresen értékesített marihuánát két kiskorú részére, akik azt elfogyasztották - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A kábítószer-kereskedelem önmagában is súlyos, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény, ám ha valaki tizennyolc év alattiaknak ad el kábítószert, az súlyosabban minősül és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 

Az ügyészség indítványozta az őrizetbe vett férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a szökés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelt. A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!