Hangos volt az autó

2024.04.16. 15:00

Tettlegességig fajult az ajkai társasház lakóinak vitája

Társasházi lakók tettlegességig fajult vitája miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 36 és egy 50 éves férfi ellen.

Veol.hu

A vádirat szerint az ajkai társasházban lakó 36 éves elkövető 2023 augusztusában, éjfél körül a lépcsőház előtt indította be az autóját, amely a lakókat zavarta, az idősebb férfi pedig emiatt lekiabált neki az erkélyéről, hogy ne hangoskodjon - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. Az autós azonban nem tett eleget a kérésnek, hanem durva hangnemben, fenyegetőleg visszaszólt. 

A lakótárs erre lement a lépcsőház elé, ahol szóváltásba került a férfival, hangosan kiabáltak, kölcsönösen szidalmazták és lökdösték egymást, melynek során az idősebb tenyérrel arcon ütötte, a fiatalabb pedig lábon rúgta a másikat. 

A lépcsőház több lakója észlelte a verekedést, mígnem egyikük bejelentést tett a rendőrségen. 

Az ügyészség a vádiratában garázdaság vétsége miatt tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban a 36 éves elkövetővel szemben közérdekű munka kiszabását, míg az idősebb férfival szemben intézkedésként próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!