Bíróság

2024.05.09. 17:00

Ajkai áldozata is volt az internetes csalónak

Szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 26 éves Győr-Moson-Sopron vármegyei férfival szemben, aki 2023 októberében az egyik közösségi oldalon közzétett valótlan hirdetésekkel 13 sértettet megtévesztve tett szert bevételre, hogy a megélhetését ebből biztosítsa.

Forrás: Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint lopások miatt már korábban is büntetett, és így többszörös és különös visszaesőnek minősülő elkövető 2021-ben elhatározta, hogy rendszeres haszonszerzés végett valótlan tartalmú hirdetéseket jelentet meg egy közösségi oldal digitális piacterén, melyekben mobiltelefonokat kínál eladásra úgy, hogy azokkal nem is rendelkezik, a befolyt pénzt pedig a megélhetésére fordítja.

A vádlott egy ajkai lakoson túl az ország legkülönbözőbb pontjain élő embereket jellemzően 17-19 ezer forint közötti összegekkel károsított meg, akik a vételárat elutalták a férfi számlájára, telefont azonban már nem kaptak tőle. 

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a törvény rendelkezésénél fogva a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá a bűncselekmények elkövetésével megszerzett 72 000 forint erejéig vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!