különleges értékek

2017.09.28. 08:00

Romák számára tartottak tehetségkutató versenyt

A tehetséget fel kell karolni, amire kitűnő alkalmat ad a mostani verseny – érvelt Tarcsa Csaba dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány a második alkalommal megrendezett Ki mit tud? jelentőségéről pénteken a rendőrség színháztermében.

Kovács Erika

Utolsó egyeztetések: Borbély Zoltán alezredes, főszervező és Rupa Éva roma kisebbségi elnök a rendőrség színháztermében Fotó: Kovács Erika

Borbély Zoltán alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, az esemény főszervezőjének köszöntője után Tarcsa Csaba kiemelte: megyénkben a romák kedvezőbb helyzetben vannak, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol korábban a rendőr-főkapitányság élén állt. A dandártábornok aláhúzta: a rendőrség elkötelezett a kisebbségekkel való eredményes együttműködés mellett, amely a cigányságot tekintve nagyon jónak nevezhető. Utalt rá, egy közösségben a felnőtteknek nagy felelősségük van abban, hogy a gyerekeknek jobb, boldogabb életük legyen.

Varga Judit őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) országos kisebbségi összekötő tisztje szerint a tehetségkutatónak, melyen lehetőségek várják a fellépőket, nagy tétje van, hiszen a legjobb a novemberi döntőn léphet majd fel Budapesten.

Utolsó egyeztetések: Borbély Zoltán alezredes, főszervező és Rupa Éva roma kisebbségi elnök a rendőrség
színháztermében Fotó: Kovács Erika

Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke példaként említette meg a roma származású, ma már nemzetközileg ismert művészeket, mint az ajkai Farkas András opera-énekest, illetve a devecseri Fláre Beás együttest.

– A mostani tehetségkutató minősíti a rendőrséget, mely, azon túl, hogy az embereket állítja a középpontba, kiemelten kezeli a kisebbségekkel való együttműködést – ezt Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere hangoztatta.

Vándorfi László színidirektor, a zsűri elnöke szerint fontos az előadók fejlődése, amire kitűnő alkalmat teremt a Ki mit tud?, amely megmutatja a nyilvánosságnak a roma közösség értékeit. Rupa Éva, a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke érdeklődésünkre elmondta, a romák különösen nagyra értékelik azt, hogy a rendőrségen mutathatják meg tehetségüket. A verseny előtt, ahol több mint harmincan lépnek fel különböző kategóriákban, Kovacsics Médea Kitti hastáncprodukciójával kápráztatta el a közönséget, majd Nyári Károly rendőr őrmester, a Veszprémi Rendőrkapitányság járőre saját versét adta elő. A zsűri döntése alapján Kalányos Mária, az ének kategória első helyezettje jutott az országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában