noszlopakodók

2017.10.01. 11:30

Munkatúrák: útjelzéseket festenek a szakosztály tagjai

A '90-es évektől működik a település természetjáró szakosztálya a Noszlopi Sportegyesület tagszervezeteként.

Tóth B. Zsuzsa

ss

A szakosztály éves terve szerint általában havonta szerveznek hosszabb-rövidebb túrákat a szűkebb és tágabb térségben. Részt vesznek más szakosztályok által meghirdetett teljesítménytúrákon is. Tagdíjaikból nagyobb részt a központi szervezet, a Magyar Természetbarát Szövetség (MTSZ) működését támogatják, saját költségeik könnyítésére pedig a különféle pályázatokon kiírt munkatúrák honoráriumát fordítják. Ezért is vállalnak néhány éve rendszeresen útjelzésfestési és túraútvonal-felújítási munkálatokat.

Az elkövetkező hetekben már csak a végső ellenőrzés utáni hiánypótlások vannak hátra Fotó: Magyar Istvánné

Többen mondják, és ezzel ők is egyetértenek, hogy az e tevékenységért járó fizetség jelképes. Ők is szeretetből végzik a munkát, mert mindannyian tisztelik az ember által háborítatlan természetes környezetet és szívesen járnak erdőkön, mezőkön, hegyeken, völgyeken át vezető túrautakon. Ilyenkor örülnek, ha nem azzal kell a túrákra szánt időt tölteniük, hogy menet közben is a GPS-t, a térképet bújják, vagy a megfelelő utat keresik, hanem biztonságosan eligazítják őket a jól felfestett útjelzések.

Idén júniustól szeptemberig az MTSZ támogatásával, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség irányításával hozzávetőlegesen 30 kilométernyi túrautat festettek. Igyekeznek a kívánt határidőig elvégezni a munkát, bár 15 fős szakosztályukból kilencen tudtak jelenleg dolgozni. Az elkövetkező hetekben már csak a végső ellenőrzés utáni hiánypótlások vannak hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában