Pápa

2017.10.30. 15:01

Jótékonyan érezték jól magukat

A Munkácsy iskolában vidáman telt a péntek délután: Kossuth Gergő énekes és barátai fellépése, eszem-iszom és kézműveskedés szórakoztatta a diákokat és hozzátartozóikat.

Laskovics Márió

Jótékonysági batyus délutánt rendeztek pénteken a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, melyen Kossuth Gergő előadóművész és vendégei, Eisenbeck Ágota énekművész és Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész, Kovács Gyöngyi és az iskola zenekara, valamint Kincses László versmondó szórakoztatta az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke, Szijártó László esperes-plébános, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója köszöntőjében elmondta, Kossuth Gergő és felesége tavasszal keresték meg, és az énekes felajánlotta, hogy a karitász munkáját hangjával segítené. Úgy döntöttek, a Munkácsy iskola tanulóit támogatják.

Ferenczi Kálmán igazgató megköszönte a részvételt, az otthonról hozott finomságokat, és a pénzbeli adományokat. Lapunknak elmondta, a rendezvényen végül 83 ezer forint gyűlt össze az iskola alapítványa számára, amit a karitász 100 ezer forintra egészített ki.

A város nevében Rádi Róbert kabinetfőnök szólt a megjelentekhez, gratulált a közösségformáló kezdeményezéshez, valamint méltatta a Munkácsy iskolát, s tanárait.

Kossuth Gergő elárulta, volt iskolájába operettet, örökzöld slágereket, illetve legújabb dalait hozta el. Most, hogy újra Pápán lakik, szeretne jobban bekapcsolódni a város kulturális életébe.

A rendezvényt őszi kézműves foglalkozás és arcfestés is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában