Ápolják és örökítik hagyományaikat

2017.11.26. 22:30

Az Élő Forrás Egyesület fontos szerepet tölt be a vidék kulturális életében

A Hagyományok Háza Hálózat I. találkozóját a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesületnél tartották. A kétnapos összejövetel programlistáján több művészeti egyesület előadása, esti folklórbemutató, borvacsora és műhelymunka is szerepelt.

brm 

A civil egyesületek projektbeszámolót tartottak Fotó: Penovác Károly

 

A civil egyesületek projektbeszámolót tartottak Fotó: Penovác Károly

A rendezvénynek az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület mint a Hagyományok Háza Hálózatának Veszprém megyei partnere adott otthont. Az egyesület vezetőjét és tagjai tevékenységét Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke méltatta.

- Büszkék vagyunk rá, hogy Veszprém megyében van egy ilyen jól működő szerveződés, amely fontos szerepet tölt be a vidék kul-

turális életében – mondta az elnök.

A Hagyományok Háza megyei referense, Varga Máté lapunknak összefoglalta a találkozó célját, és néhány mondatban kifejtette a hálózati projekt lényegét. A Hagyományok Háza a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbörökítésére létrehozott nemzeti intézmény, idén, többek között azt az állami feladatot látja el, hogy a népzene, néptánc, kézművesség területeit vidéken is koordinálja. Ez a projektprogram a Hagyományok Háza Hálózat nevet viseli. A nemzeti intézmény nyolc megyei civil szervezettel szerződött, és együttműködve különböző programokat szerveztek meg az év során. Ezeknek az eseményeknek az évértékelő konferenciáját tartották meg, első alkalommal Kiscsőszön. A civil egyesületi projektbeszámolók után az Élő Forrás Egyesület Kovács Norbert Cimbivel az élen folklórműsort adott elő a vendégeknek.

Az esti kötetlen beszélgetést másnap a Hagyományok Háza szakelőadóinak közreműködésével tartott műhelymunka zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában