Bakonyoszlop

2017.11.12. 13:01

A bölcsesség az idős emberek szívében lakozik

Vidám hangulatú volt az idősek napi ünnepség a kis bakonyi faluban, melyet a községi és a német nemzetiségi önkormányzat rendezett.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

 

Vidám hangulatban ünnepeltek az idős emberek és a vendégek

Wolf Ferenc polgármester, majd Baumgartner Etelka önkormányzati képviselő köszöntötte az ünnepelteket és a vendégeket. A képviselőasszony saját verses gondolatai után meleg szeretettel szólt az idős emberek megbecsüléséről, bölcsességéről.

– Önök előttünk járnak azon az úton, melyen őseink jártak, Önöktől örököltük ezt a települést, tanultuk meg a nyelvet. Kemény munkával keresték itt a kenyeret, építettek hajlékot s neveltek gyermekeket. Amikor eljött az idő, a stafétabotot, melyet szüleiktől kaptak, a mi kezünkbe adták, de a bölcsesség az Önök szívében van. Ne szégyelljék a ráncaikat, hiszen a ránc az a hely, ahol a mosoly lakozik, mondta. Simon István atya ugyancsak az idős emberek tapasztalatáról szólt.

Vidám hangulatban ünnepeltek az idős emberek és a vendégek, jobbról Wolf Ferenc polgármester

– Mit is csodálunk Önökben? Amíg az ember fiatal, mindent a nyers erővel old meg, aztán ahogy telnek az évek, az erő fogy, de nő a tapasztalat. A Jóisten csodálatos kigondolása, hogy nem hagyja cserben az embert ereje fogytán, az erőt pótolva, az évek során összegyűlt bölcsességet ad. Az idős kor ajándék Istentől, éljék békében, szeretetben, mondta.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A szervezők vidám műsorral kedveskedtek az idős embereknek. Operetteket és táncdalokat énekelt, bevonva a közönséget is, Csizmadia Géza, filmzenét és táncdalokat a Music Szellection két előadóművésze, Papp Annamária és Szelle Szilárd.

Fotó: Müller Anikó Hanga

Óriási sikert aratott a helyi kórus, a tőlük megszokottól eltérően most nem énekeltek, hanem tréfás jelmezekbe bújva vidám jeleneteket adtak elő. Az esten finom disznótoros vacsorát tálaltak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában