Tehetséges tanulók

2017.11.23. 07:10

Kihirdették a Bolyai matematikaverseny eredményeit

A Bolyai matematikaverseny legjobbjait díjazták a Deák iskolában tartott eredményhirdetésen.

Balla Emőke

A Deák iskolában tartották a verseny eredményhirdetését Fotó: Pesthy Márton

A rendkívül népszerű szaktárgyi versenyre idén közel 50 ezer diák nevezett. Megyénkben 217 csapat vett részt a versenyen. A diákok 3-8. évfolyamon mérték össze tudásukat. Az ünnepélyes eredményhirdetést a megyei szervező Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában tartották, melyre kategóriánként az 1-6. helyezett csapatot és az őket felkészítő pedagógusokat hívták meg, tájékoztatott Horváth Szilárd intézményvezető. A legjobbak helyezésükkel jogot szereztek arra is, hogy képviseljék megyénket a Budapesten megrendezett országos döntőn.

Fotó: Pesthy Márton

A harmadik évfolyamon első helyezett lett az Észbontók csapata (balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, felkészítő: Frik Erika, Vajay Zita és Kovácsné Gulya Ildikó). A negyedik évfolyamon első helyen végzett a Rop-Top csapat (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Hergovits Judit). Az ötödikesek között a legjobb a Négyszarvú kecske csapat (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Horváth Szilárdné), a hatodikosok között a Kisokosok (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Horváth Szilárdné). A hetedik évfolyamon első helyezett lett a Négy a negyediken csapat (veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő: Nagyné Czaun Marianna).

A Deák iskolában tartották a verseny eredményhirdetését Fotó: Pesthy Márton

A nyolcadik évfolyamon két csapat végzett az élen, Mi se tudjuk (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Fekete Marianna), valamint az Ütős 4-es (veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő: Nagyné Czaun Marianna és Gyévai Iván). A tanári fődíjat Fekete Marianna (Deák iskola) vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában