TIHANY

2017.12.15. 08:20

A Bermuda-négyszög nyert a forralt borával

Fahéj és szegfűszeg illata töltötte be a Mádl Ferenc teret szombaton.

Sági Ági

A Tihanyi Levendula Klub csapata erre a versenyre először jött, de rendszeresen részt vesznek a település rendezvényein Fotó: Sági Ági

Nyolcadik alkalommal tartottak a településen forraltborfőző-versenyt, melyre idén tizenegy csapat nevezett.- Most már hagyomány a faluban, hogy karácsony előtt összejövünk, és családias hangulatban egy jó forralt bor mellett beszélgetünk – mondta el lapunknak Tósoki Imre polgármester, aki a nevezett borok bírálatában is részt vett.A csapatok nemcsak bort főztek, de voltak házi sütemények, szendvicsek, sőt akadt, aki gesztenyét is sütött a rendezvényre. A település több civil szervezete is eljött a versenyre. A Rákbetegek Országos Szervezetének Tihanyi Levendula Klubja most nevezett először a versenyre.

A Tihanyi Levendula Klub csapata erre a versenyre először jött, de rendszeresen részt vesznek a település rendezvényein Fotó: Sági Ági

- Az egyik tagunk ajánlotta fel saját készítésű vörösborát a versenyre, ebből gyümölcsökkel és fűszerekkel készítettük el a forralt bort, de házi süteményeketet és zakuszkás szendvicseket is hoztunk – mondta el Apróné Ági, a klub vezetője. A tihanyi asszonykórus vörösborból és fehérborból is készített forralt bort, narancs, alma, citrom, fahéj, szegfűszeg és cukor hozzáadásával. A hat tagból álló zsűri összesen 12 bort kóstolt.

- Az a jó forralt bor, amelyik nincs túlfűszerezve, és nem túl édes, a hozzáadott dolgok nem nyomják el az alapbort. Rossz italból forralt bort sem érdemes készíteni, és jó italból a forralt bor is jobb – összegezte Salánki Sándor, a Vinitores Tychonienses Borrend elnöke, a zsűri elnöke. A versenyen harmadik a Sanyi csapata lett vörösborával, második a Tihanyi Asszonykórus tagjai fehérborral, a Bermuda-négyszög csapata nyert tihanyi vörösborból készült forró itallal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában