adományok

2017.12.14. 17:05

Családokat segítettek – Ajándékot rejtenek a cipősdobozok

Átadták az Európai Hulladékcsökkentési Hét során begyűjtött cipősdobozokat és ajándékokat a Veszprémi Családsegítő Szolgálat részére.

Molnár Sándor

A “VHK” Nonprofit Kft. részéről Marosvölgyi Zsuzsanna és Horváth Zoltán, a Családsegítő Szolgálat részéről Horváthné Kecskés Diána és Vértes Adrienn vettek részt az ajándék átadáson Fotó : Penovác Károly

A hulladékcsökkentési hét keretén belül, egy országos akcióhoz csatlakozott a “VHK” Nonprofit Kft., a Polgármesteri Hivatal és a VKSZ Zrt., melynek mottója az volt:„ Adj új életet tárgyaidnak „. Horváth Zoltán a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője az akció kapcsán elmondta, hogy két módon adhatunk új életet a tárgyainknak. Egyrészt, ha funkciójában változik meg a tárgy élete, és egy másik funkciót kap. Jó példa erre a cipősdoboz, amely egy csomagolási anyag, de szépen becsomagolva új életre kel, valakinek az ajándéka kerül bele. Másrészt úgy kap új életet egy tárgy, ha megváltozik a gazdája. Amire valakinek már nincs szüksége, az másnak még jól jöhet.

A “VHK” Nonprofit Kft. részéről Marosvölgyi Zsuzsanna és Horváth Zoltán, a Családsegítő Szolgálat részéről Horváthné Kecskés Diána és Vértes Adrienn vettek részt az ajándék átadáson

Az akcióhoz kapcsolódott még a Nárcisz és a Bóbita óvoda is és sikerült közösen sok-sok cipősdobozt játékokkal, ajándékokkal és könyvekkel megtölteni.

– Úgy gondoltuk, hogy ezeknek a tárgyaknak a legjobb helye a Családsegítő Központban lenne, ezért felajánlottuk, hogy fogadják jó szívvel és az adventi időszakban adják oda olyan családoknak, akiknek ez örömet okoz – fogalmazott Horváth Zoltán.

Fotó : Penovác Károly

A Veszprémi Családsegítő Szolgálat intézményvezetője Horváthné Kecskés Diána elmondta, hogy az adományokat összegyűjtik a központjukba és karácsonyig eljuttatják azokhoz a családokhoz, ahol egyébként nem lenne lehetőség arra, hogy ajándék kerüljön a fa alá. Vannak olyan gyerekek, akik évek óta az ilyen akcióknak köszönhetően kapnak karácsonyi ajándékot. Kiemelte még, hogy érzékelhető a csomagokon, hogy szeretettel állították őket össze. A gyerekek nagyon kötődnek a játékaikhoz, ezért amikor átadják őket, egy lemondás van a részükről egy másik kisgyermek öröme érdekében.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában