a legnagyobb ajándék

2017.12.23. 19:43

Meggyújtották a negyedik gyertyát is Veszprémben

Az egymásra fordított idő a legnagyobb ajándék, hangsúlyozták a negyedik adventi gyertyagyújtás szónokai szombaton.

Marton Attila

 

Porga Gyula polgármester kiemelte, Veszprém erős közösség, amely képes nagy családként működni. Felidézte, az elmúlt években hagyomány lett, hogy a karácsony előtti hetekben meggyújtják a gyertyát a város adventi koszorúján és várják Jézus Krisztus megszületését, ahogy ezt a családok is teszik otthonukban. Hozzátette, advent a várakozás mellett a számvetés ideje: ilyenkor értékeljük a mögöttünk hagyott időszakot, ami a város életében azt jelenti, megvizsgáljuk, erősödött-e a közösség.

Márfi Gyula veszprémi érsek arról beszélt, a legnagyobb ajándék az idő, amit egymásra, szeretteinkre fordítunk. Hozzátette, az adventi gyertyagyújtás azt fejezi ki, hogy közeledik hozzánk a fény. – Ezzel is jelezzük, hogy megérkezik hozzánk Krisztus, aki magát a világ világosságának nevezte – fogalmazott. Úgy vélte, a mai Európában szellemi és demográfiai vákuum jött létre, amelyet az iszlám akar betölteni. – Lehetséges, hogy a kelet-európai népek hivatottak most arra, hogy megőrizzék a keresztény hitet és a világosságot a kontinensen, ám ehhez először magunkban kell rendet tenni, felgyújtani Krisztus világosságát – fogalmazott. A rendezvényen közreműködött Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója

A beszédek után Márfi Gyula, Oberfrank Pál és Porga Gyula meggyújtották a negyedik gyertyát az adventi koszorún, majd a megjelentek közösen díszítették fel a Szentháromság téren lévő fenyőfát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában