hatalmas választék

2017.12.13. 15:36

Mi mást innánk a veszprémi vásárban, ha nem forralt bort?

Az adventi vásárban egyre nagyobb a nyüzsgés. Közeleg a karácsony, elfelejtettek ajándékot venni? Vagy a forralt bor vonzza az embereket?

Horváth Virág

Hétköznap, a délelőtti órákban is kígyózó sorok álltak szerdán a forralt bort is árusító bódék előtt. Legtöbben a forró műanyag poharat ölelgetve fordultak le cselesen a pulttól, hogy az újabb kuncsaft odaférjen, ő pedig a könyöklőn élvezettel elszürcsölhesse a zsákmányt.

A Gelléri Pincészet (nem forralt) borai. Fotó: Horváth Virág

A Gelléri Pincészet kollégájától megtudhattuk, hogy a vásározók zöme a vörösborból készült forralt bort preferálja a fehérből készülthöz képest. Elmondta, arra gyanakszik, hogy a fehérborból készült erősebb, fűszeresebb íz kevésbé vonzza a hölgyeket, akik pedig hamarabb megkívánják ezt a nedűt. A vörös illik hozzájuk: telt és édes.

Az italozás szabályait már a pultra kihelyezett útmutatóból ismertük meg, de ahogyan a szüretnél, úgy a vásározásnál is illik betartani ezek közül pár szabályt.

Szabályok, melyekre érdemes figyelnünk! Fotó: Horváth Virág

Ilyen például a „Sose vedeljük a bort, csak hörpöljük, kortyolgassuk. A vedelő borivó unesztétikus, beárnyékolja az egész szüretet, valamint a saját kezére is rá szokott lépni”.

Mitől ennyire finom a náluk kapható forralt bor? Mi a titok? Ki lett a győztese a veol.hu Nagy Forraltbor tesztjének? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatnak a hétvégén, a veol.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában